Young Lady Business Academy

Geef je op voor de Elske Doets Young Lady Business Academy

Droom je stiekem van een baan of carrière waarin je het verschil gaat maken? En een hoofdrol speelt in de toekomst? Hou dat vast! En geef niet toe aan mensen die jouw droom ‘te hoog gegrepen’ vinden of dat je ‘normaal’ moet doen. Juist om die negatieve sfeer rond de gedrevenheid van jonge vrouwen weg te blazen, is er de Elske Doets Young Lady Business Academy.

Omringd door rolmodellen

Op de Academy word je één week lang uitgedaagd jouw durf en talent in de schijnwerpers te zetten, omringd door inspirerende rolmodellen die dat al gedaan hebben. Daarom maak je vaak grotere sprongen in vijf dagen Academy dan op een reguliere school in een heel jaar! De Young Lady Business Academy heeft bewezen jonge vrouwen over die drempel – toegeven dat je voor de top gaat en onbevreesd je passie volgen – heen te kunnen helpen. Ook Mark Rutte en Neelie Kroes geloven in de Academy en leverden al waardevolle bijdragen aan eerdere edities. Koningin Máxima bracht in 2018 zelfs een werkbezoek.

YLBA in 2024

Ook in 2024 vinden er weer twee live edities van de Academy week plaats (editie 13 en 14). De Academy wordt geheel gratis aangeboden aan jonge vrouwen van 15 t/m 25 jaar. Voor meer informatie over het programma en sprekers, de exacte data en het inschrijfformulier: www.ylba.nl/inschrijven

Bouwen aan een mooiere samenleving

Wat de Academy extra inspirerend maakt, is de ‘pure energie’ die veel jonge vrouwen met zich meebrengen. Energie om niet alleen zelf de top te halen, maar met hun ambitie en ondernemingslust ook de samenleving mooier te maken: socialer, duurzamer, meer empathisch. ‘Die idealistische drijfveer vind ik fantastisch om te zien,’ zegt Elske.‘Ik geniet intens als ik merk dat jonge vrouwen zó vroeg al verder kijken dan hun eigen succes; écht een probleem willen oplossen. En bedrijven starten, die maatschappelijke impact hebben.’

Elske Doets & Laura Bas in de Young Lady Business Academy podcast 2023

 

Verder groeien met Elske

Bijzonder aan de Academy is dat Elske je na een week niet zomaar ‘loslaat’, maar helpt bij het uitbreiden van je netwerk, het starten van je bedrijf  en het binnenhalen van klanten. Vaak zorgt ze er ook voor dat het podium voor jou nóg vertrouwder gaat voelen, want regelmatig vraagt ze ex-Academy-studenten een presentatie te geven over hun ervaringen. Of neemt ze hen, zoals onlangs, mee naar radio (Radio1) of tv (DWDD). Ondanks haar drukke schema houdt Elske dus het hele jaar contact met alumni van de Academy om samen te sparren, verkennen en ontdekken. Ook met de rolmodellen blijft ze aan de slag, zodat die hun zichtbaarheid en effectiviteit nog verder verhogen.

Dit kun je winnen

De winnaar krijgt een speciaal 1-op-1 mentorship traject van 1 jaar om je verder te helpen met je professionele droom. Andere aanmoedigingsprijzen, beschikbaar gesteld door rolmodellen en partners van de Academy worden rond de finaledatum bekend gemaakt.

Sfeerimpressie, Podcast en diverse blogs:

Ben je benieuwd naar hoe de enerverende Academy week eruitziet? Deze aftermovie en sfeerimpressie van de vierde Academy geven je een goed beeld

  • Benieuwd naar de ervaring van Elske Doets zelf over de Young Lady Business Academy? Lees hier één van haar blogs.
  • Lees hier de blog van Tabitha van Krimpen n.a.v. haar deelname aan de 7e YLBA Editie.
  • Bekijk diverse portretten van YLBA alumni.
  • Beluister deze podcast, waarin Elske spreekt over haar (levens)lessen als ondernemer en het gedachtengoed van YLBA deelt.