Young Lady Business Academy

Geef je op voor de Elske Doets Young Lady Business Academy

Droom je stiekem van een baan of carrière waarin je het verschil gaat maken? En een hoofdrol speelt in de toekomst? Hou dat vast! En geef niet toe aan mensen die jouw droom ‘te hoog gegrepen’ vinden of dat je ‘normaal’ moet doen. Juist om die negatieve sfeer rond de gedrevenheid van jonge vrouwen weg te blazen, is er de Elske Doets Young Lady Business Academy.

Omringd door rolmodellen

Op de Academy word je één week lang uitgedaagd jouw durf en talent in de schijnwerpers te zetten, omringd door inspirerende rolmodellen die dat al gedaan hebben. Daarom maak je vaak grotere sprongen in vijf dagen Academy dan op een reguliere school in een heel jaar! De Young Lady Business Academy heeft bewezen jonge vrouwen over die drempel – toegeven dat je voor de top gaat en onbevreesd je passie volgen – heen te kunnen helpen. Toppers als Mark Rutte en Neelie Kroes geloven in de Academy en leverden al waardevolle bijdragen aan eerdere edities. Koningin Máxima bracht in 2018 zelfs een werkbezoek.

Young Lady Business Academy

Ieder jaar organiseert Elske Doets minimaal twee Young Lady Business Academy weken. De komende Young Lady Business Academy edities:

Young Lady Business Academy-week:

Academy-week:
Editie 11: 19 juni t/m 23 juni 2023
Editie 12: informatie volgt

Pitch-rondes:
Editie 11: 8 en 9 juni 2023
Editie 12: informatie volgt

Locatie: Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam.

Meer info, de academy agenda’s en uitleg over het aanmelden via www.ylba.nl.

Bouwen aan een mooiere samenleving

Wat de Academy extra inspirerend maakt, is de ‘pure energie’ die veel jonge vrouwen met zich meebrengen. Energie om niet alleen zelf de top te halen, maar met hun ambitie en ondernemingslust ook de samenleving mooier te maken: socialer, duurzamer, meer empathisch. ‘Die idealistische drijfveer vind ik fantastisch om te zien,’ zegt Elske.‘Ik geniet intens als ik merk dat jonge vrouwen zó vroeg al verder kijken dan hun eigen succes; écht een probleem willen oplossen. En bedrijven starten, die maatschappelijke impact hebben.’

Verder groeien met Elske

Bijzonder aan de Academy is dat Elske je na een week niet zomaar ‘loslaat’, maar helpt bij het uitbreiden van je netwerk, het starten van je bedrijf  en het binnenhalen van klanten. Vaak zorgt ze er ook voor dat het podium voor jou nóg vertrouwder gaat voelen, want regelmatig vraagt ze ex-Academy-studenten een presentatie te geven over hun ervaringen. Of neemt ze hen, zoals onlangs, mee naar radio (Radio1) of tv (DWDD). Ondanks haar drukke schema houdt Elske dus het hele jaar contact met alumni van de Academy om samen te sparren, verkennen en ontdekken. Ook met de rolmodellen blijft ze aan de slag, zodat die hun zichtbaarheid en effectiviteit nog verder verhogen.

Wij regelen het met je school

Ben jij een jonge vrouw van 15 t/m 24 jaar? En wil jij die reuzensprong maken naar een schitterende hoofdrol? Geef je dan nu op voor de Young Lady Business Academy die wordt gehouden op het Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam of digitaal (of een combinatie). Wij regelen de toestemming met je school. 

Dit kun je winnen

De winnaar krijgt een speciaal traineeship van 3 maanden in de Verenigde Staten, dat in samenwerking met de Netherland-America Foundation is ontwikkeld. Verder is er een Get Started-beurs beschikbaar van het Erasmus Centre for Entrepreneurship alsook een speciale prijs, in samenwerking met de Hogeschool Utrecht, voor degene die het meest veelbelovend en vol innovatiekracht het eigen familiebedrijf overneemt. Daarnaast is er voor twee Young Ladies een Brain Compass beschikbaar. Dit is een Neurowetenschappelijk gevalideerd ontwikkel assessment zodat je Inzicht krijgt hoe jouw natuurlijke talenten verder te ontsluiten en in te zetten zijn. Tot slot is er een intensief kennismakingstraject gereserveerd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar je nieuwe contacten opdoet en de achterkant van het diplomatieke spel van nabij gaat meemaken. Deze laatste prijs is bedoeld voor de beste deelnemer, die een hoge overheidsfunctie (ministerschap, bijvoorbeeld) ambieert.

Aanmelden? Dat doe je zo:

  1. Schrijf een persoonlijke motivatie + CV. Voeg ook een foto van jezelf toe.
   Omschrijf in minimaal 300 tot maximaal 500 woorden jouw professionele droom. Dit kan van alles zijn; van ondernemer, of Topvrouw in groot bedrijf in Nederland of elders in de wereld, tot minister. Droom en denk groot! 
  2. De beste inzendingen / kandidates worden uitgenodigd voor het geven van een Zoom / Skype pitch van 5 minuten met Elske Doets en een jury. Wij zullen dit digitaal doen en wij zullen na jouw pitch nog circa 10 minuten met je in gesprek gaan en vragen stellen. 
  3. De beste ‘Young Ladies’ worden uitgenodigd om gedurende 1 week de Elske Doets Young Lady Business Academy te volgen. 

BELANGRIJKE DATA EDITIE 10 en 11:

Inschrijven uiterlijk op:
Editie 11: 30 mei 2023

Pitch-rondes:
Editie 11: 8 en 9 juni 2023
Editie 12: informatie volgt

Academy-week:
Editie 11: 19 juni t/m 23 juni 2023
Editie 12: informatie volgt

Locatie Academy-week:
Erasmus Centre for Entrepreneurship

Finaledag YLBA:
Editie 11 en 12: 28 december 2023

Grijp de ultieme kans om jouw droom na te jagen. 

Sfeerimpressie en diverse blogs:

Ben je benieuwd naar hoe de enerverende Academy week eruitziet? Deze aftermovie en sfeerimpressie van de vierde Academy geven je een goed beeld:

 • Benieuwd naar de ervaring van Elske Doets zelf over de Young Lady Business Academy? Lees hier één van haar blogs.
 • Lees hier de blog van Tabitha van Krimpen n.a.v. haar deelname aan de 7e YLBA Editie.
 • Bekijk diverse portretten van YLBA alumni.

Aanmelden Elske Doets Young Lady Business Academy


 • Drop files here or
  Accepted file types: doc, pdf, png, jpg.
  Maximaal 3 bestanden tot 5MB per bestand. Toegestane bestandstypen: doc, pdf, png, jpg.