Professioneel

Elske Doets
Passie voor reizen, voor Canada, voor de USA en voor haar klanten zijn een dagelijkse drijfveer voor Elske Doets en haar team bij Jan Doets America Tours. Jan Doets America Tours is een gespecialiseerde direct sell reisorganisatie voor vakantiereizen naar de USA & Canada. Hierdoor maakt Elske met haar team het verschil en is Jan Doets America Tours succesvol op haar eigen, onderscheidende manier.

“Reizen is emotie!” Is een bijna dagelijkse quote van Elske.

MISSIE VAN JAN DOETS AMERICA TOURS 

Het organiseren van vakantiereizen voor consumenten naar de USA & Canada, waarbij het motto is dat er meer beleefd wordt dan vooraf verwacht. Zo verblijven Jan Doets-reizigers altijd aan de rand van de Grand Canyon om zo te kunnen genieten van de zonsondergang en zonsopgang, maar ook van een spectaculaire helikoptervlucht boven deze Canyon. Door deze unieke beleving zullen Jan Doets-reizigers meer genieten. De klanttevredenheid is zeer hoog waardoor Jan Doets reizen veel herhaalklanten heeft.

Dit schommelt tussen de 70-80%. Aan kwaliteit wordt geen concessie gedaan. Als een medewerker van Jan Doets tijdens een reis constateert dat een accommodatie of excursie niet voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen, dan regelen wij vooraf een beter alternatief om te voorkomen dat er klachten ontstaan.

Jan Doets America Tours opereert in een zeer dynamische en competitieve markt. Het is heel belangrijk om ontwikkelingen voor te zijn. Het succes van Jan Doets reizen zit in een combinatie van persoonlijk klantcontact en technologie. Hierin wordt continu geïnvesteerd. Jan Doets reizen is heel sterk in “out of the box” marketing om de verbintenis met de klant continu warm te houden en om de consument telkens weer te verrassen. Passie voor de USA, Canada en de klant zijn sleutelwoorden voor alle medewerkers van Jan Doets. Deze passie moet een drijfveer zijn in het dagelijks handelen van alle medewerkers.

ONTWIKKELING JAN DOETS AMERICA TOURS

Jan Doets reizen heeft zich onder de leiding van Elske Doets van een min of meer traditionele reisorganisatie naar een moderne reisorganisatie getransformeerd. Internet is de 1e life line, daarna kan een klant digitaal of fysiek bediend worden. Jan Doets reizen is sinds 2013 tot nu ruim 60% gegroeid. In de jaren vanaf 2008 t/m 2012 is er geen achteruitgang van omzet en resultaat geweest, een stabiel beeld, een unicum tijdens de economische crisis.

LEIDERSCHAP VAN ELSKE DOETS

Elske is heel transparant, no-nonsense en leidt Jan Doets op een intuïtieve manier, waarbij teams zelfsturend zijn. Elske kiest altijd voor een andere, wellicht uitdagendere weg. Dit maakt haar ook wat ongrijpbaar, vandaar haar bijnaam: Spirit Bear. Zie voor uitleg www.jandoets.nl/elske

Een kernkwaliteit van Elske is om snel tot de essentie van een reisbestemming te komen. Jan Doets heeft een platte organisatie, met een duidelijke strategie. Dagelijks doet Elske een kick-off talk (sinds 1999) van tien minuten samen met haar productmanagers of marketingmanager. Elke dag weer even duidelijk op het netvlies krijgen waar de medewerkers mee bezig zijn en wat de ‘Big Picture’ is. Dit werkt zeer motiverend, waardoor Elske een zeer goed en stabiel team heeft met een zeer enerverend arbeidsethos

BIJZONDERHEDEN

Elske is sinds 1995 officieel ‘Mrs. Canada’, een merknaam en grote professionele passie. Sinds 1995 heeft Elske Canada als vakantiebestemming bij Jan Doets, maar ook in de Nederlandse markt op de kaart gezet.

Jan Doets reizen heeft ook een eigen Tulp, de Jan Doets ‘Thank You Tulip’. Deze dieprode rafelige tulp wordt elk jaar naar alle klanten gestuurd in een ‘bollenshaker’ die de Doets-klanten op een ludieke wijze herinneren aan hun vakantie en positief prikkelen voor de toekomst.

MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID

Elske heeft in 2015 met eigen ogen de witte ‘Spirit Bear’ in West-Canada mogen zien. Deze beer leeft in een regenwoud langs de kust van British Columbia. Dit unieke ecosysteem blijft in stand door wilde zalm en wordt gesteund door de non-profitorganisatie Pacific Wild: www.jandoets.nl/pacific-wild-donatie
Elke reiziger die met Jan Doets naar Canada reist draagt €2 af aan Pacific Wild en Elske verdubbelt deze bijdrage.

Daarnaast zet Elske zich als sponsor in voor lokale sportclubs. Dit om jongeren te stimuleren om met plezier te bewegen. Jan Doets reizen sponsort meisjesvoetbal DWOW Wieringerwerf, VV Bergen, Skiclub Il Primo Alkmaarse Mixed Hockey Club en Golfbaan Sluispolder.

WERKERVARING
2001-heden Directeur eigenaar Jan Doets America Tours
1999-2001    General manager Jan Doets America Tours
1996-1999    Product Manager USA & Canada Jan Doets America Tours
1986-1996    Parttime of vakantiekracht bij Jan Doets America Tours (telex tot verkoop)

OPLEIDINGEN
1991-1997  Nederlands recht met economische specialisatie Universiteit van Amsterdam
1989-1991  VWO, C.S.G. Jan Arentsz in Alkmaar
1984-1989 HAVO, Bergen Scholen gemeenschap in Bergen (NH)

AWARDS
2017 Chairman’s Circle Honors Award Brand USA
2017 FD Gazellen (categorie groot)
2017  Zakenvrouw van het Jaar – Veuve Clicquot
2016 Chairman’s Circle Honors Award Brand USA
2016 FD Gazellen (categorie groot)
2015 Chairman’s Circle Honors Award Brand USA
2013 Chairman’s Circle Honors Award Brand USA
Finalist Noord Hollandse Ondernemersprijs categorie middelgroot
1999 Eager Beaver Award uitgereikt door de Canadese Ambassadrice

Toelichting: 

Chairman’s Circle Honors Award is een Reis Oscar waarbij Jan Doets op het gebied van kwantiteit, kwaliteit en marketing wereldwijd tot de 50 beste reisbedrijven hoort voor de bestemming Amerika. Jan Doets is de enige Nederlandse reisorganisatie die deze award tot nu heeft gewonnen

NEVENACTIVITEITEN
2017 – heden Young Lady Business Academy https://www.elskedoets.nl/ladybusinessacademy/
2017 –  heden Groei Ambassadeur NL Groeit https://www.nlgroeit.nl/mentor/elske-doets
2009 – heden Diverse bestuursfuncties bij o.a. St. Adelbertus School en Basisschool van Reenen in Bergen (NH) en C.S.G. Jan Arentsz in Alkmaar
2014 – heden  Lid Vrouwennetwerk Bergen Egmond Schoorl
2002 – 2013   Lid en bestuurslid bij Jong Management VNO NCW Kring Noordwest Holland

OVERIG
Sport

  • Personal training (sinds 2008)
  • Tennis
  • Ski
  • Waterski
  • Wakeboarding
  • Golf

Quotes

  • 3 D’s van Elske Doets: Durf. Doen. Doorzetten.
  • Elke dag een glas champagne om het leven te vieren. Het leven is immers kwetsbaar.
  • Je best doen is niet genoeg, ga voor de top!