Nieuws, Nieuws

Elske Doets gelooft voortaan meer in bloei dan groei

Het zijn de studenten van haar eigen Young Ladies Business Academy die Elske Doets hebben geïnspireerd tot het schrijven van haar nieuwe boek Bloei, dat vanaf 20 juni 2020 verkrijgbaar is.

Twan Huys in gesprek met Elske Doets

In een speciaal ter gelegenheid van dit boek opgenomen interview met Twan Huys vertelt zij openhartig dat de jonge ondernemende studentes haar hebben doen inzien dat niet alles kan worden opgelost met groei. ,,Ze hebben mijn ogen geopend.” Van het interview is een podcast gemaakt dat op alle kanalen te beluisteren is.

Beluister podcast op Spotify

De coronacrisis maakte dat een traditionele boekpresentatie onmogelijk was. Daarom koos Doets ervoor om zich te laten interviewen door Twan Huys. De twee spreken elkaar tijdens een wandeling door de duinen bij Bergen.

Young Lady Business Academy en Doets Reizen

Zakenvrouw Elske Doets, tevens directeur van Doets Reizen, richtte de academie op toen ze Zakenvrouw van het Jaar 2017 werd. In haar nieuwe boek ‘Bloei’ wordt een economie van de ‘volgende fase’ beschreven die levensgeluk niet langer als een bijproduct van welvaart beschouwt, maar als de absolute kern. Daarbij neemt ze de ideeën en energie van de getalenteerde Young Ladies – die uitgebreid aan het woord komen – als leidraad.

Young Ladies openen zakenvrouw de ogen

De zakenvrouw geeft de jonge ondernemende studentes van haar academie lof voor de bekering van haar eigen zakelijke inzicht. ,,Bij de eerste editie van de Young Lady Business Academy merkte ik al iets van hun idealisme. Toen dacht ik ‘het is heel leuk als je een alternatief voor palmolie wilt bedenken, maar je zal eerst geld moeten verdienen voordat je de wereld beter kan maken’. Ik was eigenlijk een beetje boos op de dames, want ik dacht dat ze het gewoon niet snapten”, vertelt ze aan Twan Huys in de podcast.

Elske Doets Young Lady Business Academy
Elske Doets en een aantal jonge vrouwen van de Young Lady Business Academy

Toen Elske Doets dit idealisme bij de tweede editie van de Young Ladies Business Academy weer zag terugkomen, heeft er een ommekeer bij haar plaatsgevonden. ,,Je kan natuurlijk ook van dat gat in de maatschappij je bedrijf maken en daar ook geld mee verdienen”, vertelt ze. ,,En dat is eigenlijk veel mooier. Ik wilde hen laten groeien, maar zij hebben mij laten zien dat bloei beter is”, besluit ze.

Bloei, een nieuw scenario voor groei

Elske Doets en Twan Huys

‘Bloei’ wordt gepubliceerd in een tijd van dubbele crisis. De zakenvrouw waarschuwt in de podcast niet te denken dat er nu geen ruimte kán zijn voor bloei, omdat er een depressie aankomt en mensen moeten overleven. ,,Ik denk dat juist die bredere blik de oplossing is om over dat kantelpunt heen te gaan”, vertelt ze in de podcast. ,,Ik denk dat deze tijd vraagt dat je meer buiten de lijntjes moet gaan kleuren. De gebaande paden nemen, werkt niet meer, je moet het lef hebben om daar vanaf te gaan,” vertelt ze aan Twan Huys. ,,Ja dat doet pijn, maar dat is wel nodig om te transformeren.”

‘Bloei’ is het tweede boek van Elske Doets. Eerder schreef de Zakenvrouw van het Jaar 2017 al ‘Het Lef om Gelukkig te zijn’, waarvan inmiddels de 4e druk is verschenen. 


B

BLOEI
Een nieuw scenario voor groei

Auteur: Elske Doets
Uitgever: Business Contact
ISBN: 9789047013969
Prijs: €19,99

De opbrengsten van dit boek gaan naar de Elske Doets Foundation. Deze stichting is er ten behoeve van de Young Lady Business Academy, ter stimulering van professioneel talent van jonge vrouwen.