Nieuws, Nieuws

Echte top werkt in familiebedrijven

Afgelopen week werd in de A’DAM Toren TheNextWomen 100 bekendgemaakt. Een prestigieuze lijst van de 100 meest succesvolle en ambitieuze zakenvrouwen die een omzet maken tussen de 2 en 50 miljoen euro per jaar. Een initiatief van Simone Brummelhuis die met TheNextWomen (TNW) een verbindende factor voor vrouwelijke entrepreneurs wil vormen.

De echte top van de zakenvrouwen werkt in familiebedrijven. Dat blijkt uit de lijst van honderd succesvolle vrouwelijke ondernemers, die vanavond is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van TheNextWomen, een carrièreplatform voor zakenvrouwen. Bekijk de lijst via de link onderaan dit artikel.

TheNextWomen komt jaarlijks met deze lijst. Dit is de zevende editie van de uitverkiezing TheNextWomen100, waarvan Elsevier Weekblad vorig jaar partner was.

Er is een aantal voorwaarden om als vrouw op de lijst te kunnen staan: een omzet van het bedrijf in 2017 van boven de 2 miljoen euro, een aandelenbelang van minimaal 5 procent, het bedrijf moet langer dan drie jaar bestaan en minstens vijf werknemers in vaste dienst hebben.

Opvallend is dat alle acht de vrouwen in de hoogste categorie (diamant) in een familiebedrijf werken. Elske Doets staat op plaats 12 met Doets Reizen.

De hele lijst en het artikel van Elsevier en TheNextWomen100 kun je hier bekijken. Als je benieuwd bent naar The Next Women 100 booklet, dan kun je die hier lezen.

Bron: Marie Claire, Quote, Elsevier