Nieuws, Nieuws

Elske Doets bij Big Improvement Day 2021

Big Improvement Day in beeld: optimisme als brandstof voor BV Nederland

Topmensen uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid kwamen 19 mei samen tijdens Big Improvement Day om hun visie te geven op de status van de BV Nederland. Centrale vraag: ‘Hoe staan we ervoor?’ De Ondernemer was erbij en sprak met de belangrijkste aanwezigen.

Big Improvement Day (BID) is inmiddels een begrip. Volgens organisator Ralph van Hessen is het de meest positieve dag van het jaar. Vanwege corona was het dit jaar een online event, maar alle sprekers kwamen wel degelijk bijeen, in het imposante nieuwe congrestheater van AFAS Software in Leusden. Namens De Ondernemer sprak redacteur Jeroen Mirck met de belangrijkste key-notes en juryleden.

Innovatieve ideeën

BID is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een platform voor innovatieve ideeën, grensoverschrijdende ontmoetingen en vernieuwende samenwerking. Sprekers waren dit jaar onder meer Prins Constantijn (Techleap), Kees Kruythoff (oud-directeur van Unilever die nu de wereld verovert met Livekindly), Arko van Brakel (Cleantech Regio) en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. Al deze kopstukken stonden voor de camera van De Ondernemer, om te praten over innovatie, educatie, duurzaamheid en ondernemerschap.

“In 2040 kijken we heel anders naar het eten van dieren, als gewoonte van vroeger die er niet meer is”

Inspirerend was onder meer het verhaal van Kruythoff, die na bijna drie decennia vertrok bij Unilever en iets heel anders ging doen: plant-based voeding wereldwijd op de kaart zetten. Niet als leuk niche-project, maar als een mondiale business waarbij de gehele productieketen werd aangelijnd en verduurzaamd. ,,In 2040 kijken we heel anders naar het eten van dieren, als gewoonte van vroeger die er niet meer is”, belooft hij in gesprek met De Ondernemer.

‘BID leert ons over de kracht van positiviteit’

Afas-topman Bas van der Veldt leidt ons in de video rond door het bijzondere nieuwe hoofdkantoor van het door zijn vader opgerichte bedrijf waar hij al een kwart eeuw aan is verbonden. ,,De positiviteit van BID past bij ons bedrijf. Met zuur doen bereik je helemaal niks. Probeer juist de mogelijkheden te zien in plaats van de onmogelijkheden. Leuk zou topprioriteit moeten zijn. Dat is wat BID ons kan leren.”

Tijdens BID werden ook meerdere prijzen uitgereikt voor inspirerende ondernemers, innovators en onderwijzers, waaronder de Positivity Awards (onder meer voor SVH) en de Phoenix Awards.

Bron: De Ondernemer