Nieuws

Koningin Maxima op bezoek bij Young Lady Business Academy

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagochtend 12 juli een werkbezoek gebracht aan de Young Lady Business Academy in Heerhugowaard. Op de academy volgen jonge vrouwen van 15 tot 24 jaar een vijfdaagse stoomcursus in ondernemen, waarbij zij toewerken naar een presentatie over hun zakelijke ambitie.

Tijdens het werkbezoek sprak Koningin Máxima met een aantal deelneemsters van de academie. Zij presenteerden hun zakelijke ambities en vertelden over hun ervaringen en opgedane kennis. Aansluitend woonde Koningin Máxima een rondetafelgesprek bij, waar werd gesproken over de barrières waar jonge vrouwen tijdens hun carrière tegen aan kunnen lopen en de handvatten die zij kregen aangereikt om deze belemmeringen weg te nemen. Onderwerpen waren onder meer de combinatie van een carrièrre en een gezin, een quotum voor vrouwen in topfuncties en meer jonge vrouwen interesseren voor een technisch beroep.

De Young Lady Business Academy is in 2017 opgericht door reisonderneemster Elske Doets, die dat jaar tot zakenvrouw van het jaar is gekozen. Met de academie wil zij de ondervertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende posities tegengaan.

Bronnen:
Blauw Bloed EO
Koninklijk Huis
NH Nieuws