Nieuws, Nieuws

“Ik kwam binnen met een droom en ging weg met een doel”

Wat een energieke groep van welgeteld 26 Young Ladies kwam er binnen op maandag 27 november 2017. Het was mijn ambitie om de Academy 2.0 naar een hoger niveau te trekken. Eigenlijk hoefde ik hier weinig aan te doen. De Young Ladies waren allen stuk voor stuk nog gemotiveerder en nog meer getalenteerd.

Om een beeld te scheppen van het talent: Lisanne van 15 jaar wil CEO worden van een multinational. Cerise van 17 jaar wil Minister van Buitenlandse zaken worden. Marlieke van 21 jaar wil een snelle inzet van asielzoekers in het arbeidsproces realiseren. Haar plan heet ‘Hidden Talents’. Het goede is dat Marlieke niet specifiek gaat voor een rol maar voor een onderwerp. Neelie Kroes, 1 van de spreeksters, gaf duidelijk aan dat je een thema of onderwerp moet pakken om succesvol te worden. Vroeg of laat komt de juiste rol je toe. Eerst zal je concessies moeten doen om te komen waar je wenst. Mooie wijze woorden van dit ‘rolmodel’ voor vrouwen die verder willen komen in het leven.

Ook leerde zij de ‘Young Ladies’ dat zij de generatie zijn die om moeten gaan met een dynamiek waar structuren en grenzen er niet meer toe doen in een gedigitaliseerde wereld met dominante artificial intelligence. Jullie moeten niet meer “outside the box” denken maar “without the box” was haar boodschap.

Zo ontvingen de meisjes allerlei tips, levenslessen en opdrachten van welgeteld 13 ervaren “Powervrouwen”. Bijzonder om te zien hoe de meisjes als een spons heel ‘ijverig’ alles tot zich namen.

De 1e reactie op maandag op elkaar was; “eindelijk een klas met alleen maar gemotiveerde meisjes!” Wat mij betreft af en toe te braaf, want als succesvolle ondernemer moet je toch echt wel af en toe springen terwijl je vooraf niet weet hoe diep het water is. Met braafheid kom je dan niet ver. Daarom heb ik het lef bij de meiden getriggerd met sport. Boksen, opdrukken, burpees en nog veel meer monsterlijke oefeningen. Hier werd ik verrast door Lola en Shannen die mij bijna omver boksten. Dat terwijl ik elke week bokstraining doe!

Een grote sprankeling vond ik bij Merel van 17 jaar uit Baarn. Zij wil een collectie van Pop Up restaurants opzetten. Merel noemt zichzelf Creatief, Enthousiast Ondernemer, ofwel “CEO”. Mooie woordspeling; creatief is ze zeker! Merel heeft al haar eigen ontbijtservice die ‘Vroege Vogel’ heet. Merel heeft een goed businessplan dat vernieuwend is en ze is al heel actief en dapper bezig. Ze durft gewoon met rechte rug en krachtig te zeggen dat het haar ambitie is om een succesvolle ondernemer te worden! Dit is heel sterk en klinkt als muziek in mijn oren. Een echte winnares, die het zelf niet aan zag komen.

Ondanks alle ambitie en goede plannen hebben veel ‘Young Ladies’ nog veel zelfvertrouwen nodig. Dat is wat ik met deze Academy teweegbreng: kracht, zelfvertrouwen en de juiste mindset. Samen met de 12 andere ‘Powervrouwen’ weet ik de ‘Young Ladies’ te raken. Echt een kwalitatieve verandering te bereiken, dat is mijn doel!

Deze afgelopen week was een cadeau van mij aan de meisjes. Ikzelf heb enorm genoten van hun nieuwsgierigheid en van hun leergierigheid! Prachtig, ook voor mij is dit een geschenk!

De “Young Lady Business Academy 3.0” gaat plaatsvinden in de week van 2 juli 2018.
Meer info + aanmelden via https://www.elskedoets.nl/ladybusinessacademy/

Elske Doets
Zakenvrouw van het jaar 2017
Directeur-eigenaar Doets Reizen
www.elskedoets.nl – Twitter: @DoetsElske – Instagram: elskedoets – www.jandoets.nl/elske