Nieuws

De lessen van de Young Lady Business Academy 1.0

Wat een bijzondere week heb ik samen met 24 ambitieuze Young Ladies beleefd! Zij volgden bij mij de Young Lady Business Academy. Ik ben dit initiatief gestart vanuit mijn  missie vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren en meer vorm te geven. 13 ‘Power Vrouwen’ gaven inspirerende en interactieve masterclasses. In de middag gingen de Young Ladies in groepjes aan de slag met verschillende cases. Onderling wisselden zij hun professionele dromen uit en gaven elkaar tips. De gemiddelde leeftijd van de Young Ladies was 16 jaar en zij kwamen uit heel Nederland.

Zomaar wat losse quotes van leermomenten van de Young Ladies; durven doen, netwerken, focus, niet opgeven, wilskracht, ambitie & passie, I know what I want and I know how!

Ook ik heb als ‘Zakenvrouw 2017’ geleerd deze week. Het gevoel van een rechtvaardige wereld dat voor diverse Young Ladies heel belangrijk is was bijvoorbeeld iets nieuws voor mij. In mijn jeugd was dit nog niet zo’n hot topic.

Van Renée Minten, 16 jaar, leerde ik dat lezen de dagelijkse sport is voor je brein, ter voorkoming van stressopbouw. Renee leest sinds haar 10e elke week een Engels boek en wil mensen aan het lezen te krijgen door middel van een online platform.
Christine Hendriks, 15 jaar, een briljant meisje, wil met haar passie voor taal en Azië een reisorganisatie gespecialiseerd in dit werelddeel opzetten. Ikzelf denk dat zij hiervoor veel te briljant is en dat zij in de toekomst schitteren in wetenschap of politiek.
Micha van Os, 16 jaar, uit Leiden, wil een groot bedrijf opzetten dat een alternatief voor palmolie ontwikkeld.
Freddie, 21 jaar, uit het Noord Hollandse Breezand, wil het specialistische bollen bedrijf van haar vader overnemen en groter maken. Het bedrijf is een wereldwijde niche speler die bollen virusvrij kan maken. Freddie wil het bedrijf uitbreiden en laten groeien. Veel zakelijke potentie in een echte mannenwereld.

De finale was verrassend en van een hoog niveau. Een hele moeilijke keuze om te beslissen wie nu de beste is en met mij mee mag op zakenreis naar Vancouver. Freddie is als winnares gekozen vanwege de ‘sparkle’, zakelijke potentie en het duwtje dat ze nog van mij kan krijgen om verder te komen.

Ik heb intens genoten van alle 24 Young Ladies, allen bijzonder, clever en super gemotiveerd. Het is toch prachtig dat het zaadje dat al bij hen ontpopte nog groter en steviger is geworden! Dat geeft mij en het team van Jan Doets een enorme voldoening!

De volgende Young Lady Business Academy 2.0 gaat plaatsvinden op 27 november a.s.!