Nieuws, Nieuws

Reizigers Doets Reizen sparen €12.500 bijeen voor Pacific Wild

De reizigers van Doets Reizen uit Heerhugowaard spaarden het afgelopen jaar €12.500 bijeen voor Pacific Wild, een Canadese natuurbeschermingsorganisatie.

Directeur Elske Doets reikte een symbolische cheque uit aan haar personeel tijdens het klanten-evenement Doets Delight Weekend. ‘’Zij hebben het mogelijk gemaakt dat dit bedrag bijeengebracht kon worden, en verdienen dus dit gebaar,’’ vindt de trotse zakenvrouw. Klanten spaarden een bedrag bijeen en het bedrijf verdubbelde dat tot €12.500,-

Zalmtrek

Pacific Wild zet zich in voor de bescherming van de gematigde regenwouden langs de kust van British Columbia, de oostkust van Canada. Deze regenwouden herbergen een unieke flora en fauna en vormen het leefgebied van onder andere zwarte beren, grizzlyberen en de zeer zeldzame witte ‘Spirit Bear’ Als enige plek ter wereld vindt hier nog wilde zalmtrek plaats.’’

Doets Reizen heeft als oer-Hollandse onderneming een aantal ‘Amerikaanse’ trekjes. Zo heeft de onderneming volgens Amerikaans gebruik een actieve ‘giving-back’ strategie. Naast de donatie aan Pacific Wild, stimuleert het bedrijf met het sponsoren van sportvereniging kinderen bij het bewegen. Daarbij is Elske Doets de initiatiefnemer en de motor achter de Young Lady Business Academy, waarbij jonge vrouwen klaargestoomd worden voor leiderschapsposities. Alleen al in 2018 gaf het bedrijf op die manier €125.000,- terug aan de samenleving.

Balanstrutje

Zakenvrouw Doets kijkt terug op een succesvol jaar. De Young Lady Business Academy kreeg bezoek van koningin Máxima en het door Doets geïntroduceerde woord ‘balanstrutje’ was een van de kandidaten voor woord van het jaar. Dit alles maakt dat haar standpunt dat meer vrouwen een leiderschapspositie verdienen, steeds meer weerklank krijgt. ‘’En dat is bemoedigend, maar we zijn er nog lang niet. Volgend jaar gaat een nieuwe lichting vrouwen weer meedoen aan de Young Lady Business Academy,’’ kondigt Doets aan.