Nieuws

Vrouwelijk talent zo van de straat

Gisteren had ik het grote voorrecht om heel veel jong, vrouwelijk en gemotiveerd talent te mogen ontmoeten. Zeg maar gerust dat ik diep onder de indruk ben!

Samen met de jury van de ‘Elske Doets Young Lady Business Academy’ beleefden wij een pitch dag door de ‘Young Ladies’. Een selectie van deze 40 meisjes in de leeftijd van 15-24 jaar mag binnenkort aan mijn Academy deelnemen. De Academy is mijn initiatief als ‘Zakenvrouw van het jaar 2017′ om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. Ik heb er bewust voor gekozen mij te richten op jonge meisjes. Hoe bijzonder is het dan dat wij zulke enorm gemotiveerde en diverse talenten mochten verwelkomen!

Een paar voorbeelden:
Pien uit Krommenie, 16 jaar en net geslaagd voor Vmbo-TL. Ze is op haar 12e haren gaan vegen bij een kapper, is een ongelooflijke netwerker, verkoopt nu al auto’s bij een Audi dealer en wil zakenvrouw en ondernemer worden. Zij heeft een beurs gekregen om te gaan studeren aan een ondernemerscollege in september aanstaande.
Julia uit IJsselstein, 19 jaar en tweedejaars student Artificial Intelligence (robotica) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Een prachtig en elegant meisje in een lila jurk stond met haar robot  voor ons en legde haar droom uit. Zij wil gevoel en technologie met elkaar verbinden. Bijzonder!
Laura uit Castricum, 16 jaar, gymnasium plus met een 8,7 als gemiddeld cijfer. Laura blies ons letterlijk en figuurlijk omver met haar pitch, waarin ze ons overtuigde van haar droom om CEO van een groot internationaal bedrijf en ‘Zakenvrouw van het jaar’ in 2030 te willen worden! Zo kan ik nog 40 keer doorgaan.

Wat heb ik veel zin om al deze meisjes te helpen om hun droom te concretiseren. Op 10 juli 2017 start de Academy, waar 10 Powervrouwen met verschillende leeftijden, achtergronden, opleidingsniveaus en invalshoeken inspiratie en handvatten gaan geven. De beste kandidate van de Academy mag in het najaar met mij mee naar de USA of naar Canada voor nog meer ‘vrouwenpower’!

Het is bijzonder moeilijk voor ons, de jury, om kandidaten af te laten vallen. Young Ladies, jullie mogen trots zijn! Het talent ligt inderdaad zo op straat!

Elske Doets
Zakenvrouw van het jaar 2017

a.k.a. Spirit Bear
Directeur-eigenaar Jan Doets America Tours
www.elskedoets.nl – Twitter: @DoetsElske – Instagram: elskedoets – www.jandoets.nl/Elske