Nieuws, Nieuws

Vrouwen met lef, die partijgrenzen overstijgen

Mijn naam is Elske Doets, directeur van Doets Reizen en Zakenvrouw van het Jaar 2017. Vol enthousiasme ben ik jurylid geworden van de Ribbius-Peletier-penning. Met tal van activiteiten, waaronder het oprichten van de non-profit organisatie Young Lady Business Academy, geef ik vorm aan een droom die ik al lange tijd koester: het ontwikkelen en zichtbaar maken van vrouwelijk talent. Vanuit het idee dat een wereld waarin (veel) meer vrouwen op sleutelposities zitten vermoedelijk niet alleen een betere wereld is, maar ook nieuwe generaties vrouwen inspireert eveneens een prominente rol te spelen in het zakelijke of politieke leven. Als ik de route naar een dergelijke wereld korter kan maken of het proces er naartoe kan versnellen, zal ik me daar van harte voor inzetten.

Wat de Ribbius-Peletier-penning voor mij van belang maakt, is niet alleen dat vrouwen met een ander oog naar de werkelijkheid kijken, andere accenten leggen en daardoor andere keuzes maken. En dat het zonde zou zijn als ze daarbij blijven ‘hangen’ in een rol aan de zijlijn. Maar ook dat deze tijd met grote bestuurlijke uitdagingen – vernieuwing democratie, klimaattransitie – mijns inziens zeer gebaat is bij meer vrouwen in de politieke arena. De samenleving heeft mijns inziens vrouwelijk pragmatisme nodig, dat partijgrenzen overstijgt.

Als jurylid van de Ribbius Peletier-penning zal ik mijn uiterste best doen juist die vrouwelijke politici in Noord-Holland naar voren te halen, die opvallen door lef. En daarmee rolmodel zijn voor andere vrouwen ook uit de schaduw te stappen. Met grijze muizen kom je niet snel verder.

Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen? Klik hier om een vrouw te nomineren.