Nieuws

Waarom kan ik nog niet winnen van mannen?

Mijn eerste 20 weken als ‘zakenvrouw van het jaar’ zijn voorbij gevlogen en hebben mij veel plezier, energie en nieuwe inzichten gegeven.

Veel mannen vragen mij heel direct, met een frons vaak, of ik voor al die inspanning al meer omzet binnen heb gehaald. Ik vind dit persoonlijk iets te kort door de bocht. In antwoord op de vraag aan alle heren, ja maar effect is nog beperkt, circa 5%.

Het is ook niet mijn doel om met orderboeken vol terug te komen van een netwerkbijeenkomst. Dat moet ook niet je primaire doel zijn mijn inziens. Ik heb al jaren geleden geleerd dat een subtiele, in de ogen van veel heren, softe maar charmante aanpak de beste is. Als je product goed is, je klantgericht bent, dat is een eerste vereiste, en uitstraling ook dan komt de handel echt je kant op.

Grappig is dat vele heren erg fronsen als ik zeg dat ik al mijn zakelijke beslissingen op gevoel neem. Dat lijkt een stigma. Onterecht blijkt, aangezien door de neurowetenschap is bewezen dat iedereen, man of vrouw, voor 95% beslist en handelt op gevoel. Een mooie bevestiging vind ik persoonlijk.

Wat maakt mijn titel ‘zakenvrouw van het jaar’ nu zo bijzonder? Mijn professionele wereld is veel groter geworden. Ik moet nadenken en praten over zaken die niet altijd ‘top of mind’ zijn bij een MKB ondernemer. Ik doe heel veel inspiratie op.

Ik heb 2 missies vastgesteld toen ik ‘zakenvrouw van het jaar’ werd.

De eerste, jonge meisjes inspireren zakenvrouw of vrouwelijk ondernemer te worden is goed gelukt. De Elske Doets Young Lady Academy is een feit en de tweede versie zal op 27 november aanstaande plaats vinden. Ken je pittige Young Ladies van 15-24 jaar? Laat ze inschrijven op www.elskedoets.nl

De tweede missie om de eerste vrouwelijke coach te worden bij mannen voetbal in de eredivisie is nog niet gelukt. Dit bolwerk is nog niet geopend voor mij. Wie kan mij helpen? Meelopen en snuffelen is mijn doel.

Dat brengt mij bij het winnen of verliezen van de heren! De foto laat mij en mijn ega Gerard zien, tafelvoetbal spelend in Reims bij Veuve Clicquot. Het was vroeg in de morgen, hopelijk was het de champagne die mij parten speelde waardoor ik 10-2 verloor van Gerard.

 

Elske Doets
a.k.a. Spirit Bear
Directeur-eigenaar Jan Doets America Tours
www.elskedoets.nl – Twitter: @DoetsElske – Instagram: elskedoets – www.jandoets.nl/Elske