Nieuws, Nieuws

Waarom mannen denken dat mijn rol niet verdergaat dan lintjes knippen

Tijdens één van mijn keynote speeches noemde een toehoorder mij een soort ‘popcorn machine’. Vooral ‘s nachts en wanneer ik op reis ben poppen de ideeën inderdaad zo naar boven. Door mijn bijna ‘Amerikaanse roots’ wil ik daar dan ook echt wat mee, aangezien ik het ‘Amerikaanse opportunisme’ positief omarm. Nu heb ik door alle activiteiten die ik als ‘Zakenvrouw van het jaar’ ontplooi zoveel ontmoetingen die bijzonder zijn met wellicht evenzoveel impulsen. Dat is wat mij betreft een groot geschenk en tegelijkertijd ook een uitdaging.

Als ondernemer is het essentieel om ideeën te hebben om vooruit te komen. Ook heel erg goed dat ik als MKB ondernemer nu door mijn nieuwe rol wordt getriggerd om ideeën en wellicht nieuwe visies continue te formuleren en aan te scherpen. Normaal gezien laat je jezelf meevoeren door de waan van de dag en staat dit soms onterecht op een later plan. Mijn bedrijf is de afgelopen 3 jaar 60% gegroeid. Nu mag ik als kersverse ‘Groei Ambassadeur’ van NLGroeit ondernemers vertellen en inspireren wat mijn visie is hoe te groeien met je bedrijf; een grote eer en een mooie opdracht.

Ik ontmoette Z.M. Koning Willem Alexander op het topvrouwen congres begin september. Hier werd aan hem het boek ‘Gender Diversity‘ gepresenteerd. In dit boek staat ook een interview met mij. Zeer gevat gaf Z.M. Koning Willem Alexander mij de opdracht om meer mannen in dienst te nemen, nadat ik hem vertelde dat het personeelsbestand van Doets Reizen voor 90% uit vrouwen bestaat.

Toch blijf ik het bijzonder vinden dat sommige heren denken dat mijn rol als ‘Zakenvrouw van het jaar’ slechts bestaat uit lintjes knippen en openingen verrichten. Dit is een symbolische rol die ik gezien mijn ‘missie’ te oppervlakkig vind. Ik heb afgelopen vrijdag 1 winkel geopend, dat was een vriendendienst en hiervoor heb ik een eenmalige uitzondering gemaakt.

Mijn missie om vrouwelijk ondernemerschap en topcarrières te stimuleren is zeer concreet geworden dankzij mijn ‘Young Lady Business Academy’ 1.0. Het is een groot succes waarbij ik samen met 13 Powervrouwen echt iets teweeg heb gebracht bij 24 meisjes; vooral blonde meisjes. Dit merkte een toehoorder terecht scherp op tijdens een lezing van mij. Dus wordt het een extra uitdaging voor mij om meer diversiteit te mogen ontvangen bij de 2e Academy die 27 november 2017 van start gaat. Wie helpt mij aan meer en vooral pittige diversiteit?

Inschrijven kan tot 5 november 2017, zie https://www.elskedoets.nl/ladybusinessacademy/.

Elske Doets
Zakenvrouw van het jaar 2017
Directeur-eigenaar Doets Reizen
www.elskedoets.nl – Twitter: @DoetsElske – Instagram: elskedoets – www.jandoets.nl/Elske