Nieuws

Winnaarstrip naar Vancouver

Vier dagen lang ging ik op reis naar Vancouver met Freddie Prins, 22 jaar. Zij is de winnares van de Young Lady Business Academy 1.0.

In Vancouver en Victoria hadden wij ontmoetingen met zakenrelaties van mij. Sommigen ken ik al sinds 1995, toen ik op mijn 23e voor de eerste keer naar Canada reisde voor zaken. Ik zat toen nog in de collegebanken en was net als Freddie zo groen als gras.

Hoe bijzonder is het dat ik nu, inmiddels als doorgewinterde zakenvrouw, hier mag komen om Freddie kennis te laten maken met de bijzondere energie van mijn zakenrelaties. Niet voor niets doe ik met sommigen van hen al zo lang zaken. Niet alleen omdat ze leuk zijn, maar ook omdat ze de kernwaarden naleven die ik persoonlijk belangrijk vind en die in mijn hele bedrijf Jan Doets doorgeademd worden.

Het is ook niet toevallig dat veel van mijn goede zakenpartners mannen zijn; ook al ben ik ‘Zakenvrouw van het jaar’ geworden en focus ik mij als ‘rolmodel’ op vrouwen en ‘Young ladies’ in het bijzonder. Het zijn zowel mannen als vrouwen die mij inspireren. Ik ben dus niet bepaald ‘eenkennig’.

Wat heeft Freddie hiervan opgestoken? Alle 13 vrouwen en mannen die wij hebben ontmoet waren allen zo geaard; zo dicht bij zichzelf. Daar bedoel ik mee dat ze allen aan Freddie vertelden dat ze uit haar ‘gevoel’ moet handelen. Zo kreeg ze het advies om haar hart te volgen om succesvol te kunnen worden. Alleen dan kan je jezelf voor 200% inzetten. Leiderschap is het zien van talent en daardoor in staat zijn anderen te laten groeien. Macht kan verblindend werken. Zorg dat je als leider altijd je plaats blijft kennen, alleen op die manier kun je een goede leider en een boegbeeld blijven. Je zult risico’s moeten nemen om succes te krijgen. Laat je niet afleiden van je pad door hordes die zijn neergelegd door mensen die je willen beperken. Prachtige adviezen!

Ook heb ik zelf veel geleerd en inspiratie opgedaan. Ik vond het bijzonder om mijn zakenrelaties van een andere kant te zien. Mooi hoe enthousiast en betrokken zij reageerden op Freddie. Ze gaven haar kracht en vertrouwen.

Een bijzondere ontmoeting in Vancouver was die met de ‘Business Woman of the Year of Canada’, Andrea Scott. Ik heb Andrea deze zomer in Reims ontmoet. Wij kregen hier met 10 andere zakenvrouwen uit de hele wereld onze eigen wijnstok van ‘Veuve Clicquot’. Dit omdat Madame Clicquot in 1805 de eerste zakenvrouw van formaat was in de wereld.

Andrea heeft een bijzonder gespecialiseerd bedrijf in gezicht-/huidverzorging. Ze is een groot zakenvrouw, maar heel goed in keuzes maken en in het houden van een focus. Haar bedrijf heet ‘Skoah’. Heel speciaal dat Andrea haar uitdagingen, ontwikkelingen, onzekerheden en successen met ons deelde.

Voor Freddie was deze winnaarstrip iets wat ze nooit zal vergeten; echt ‘life defining’! Voor mij overheerste een gevoel van dankbaarheid voor de zakenrelaties en vriendschappen die ik heb in Canada! Niet voor niets draag ik sinds 1995 al de titel/merknaam ‘Mrs. Canada’!

Ken jij nog pittige ‘Young Ladies’ die mee willen doen aan de 2e Academy? Aanmelden voor de Young Lady Business Academy 2.0  kan t/m uiterlijk 5 november 2017 via mijn website.

Elske Doets
Zakenvrouw van het jaar 2017
Directeur-eigenaar Jan Doets America Tours
www.elskedoets.nl – Twitter: @DoetsElske – Instagram: elskedoets – www.jandoets.nl/Elske