Nieuws, Nieuws

Workation voor bedrijven als oplossing voor tanend teamgevoel: deze twintigers geloven erin

De coronacrisis heeft de manier waarop we werken in rap tempo veranderd. We zitten minder op kantoor en zien onze collega’s bijna alleen maar op een scherm. Dit heeft natuurlijk invloed op het teamgevoel en de binding met het bedrijf. Wat als je het leuke van een teamuitje nou kan combineren met werken in het buitenland?

Dat is het workation-idee van Eva van Diermen (23) en Nicky Verstappen (27), waarmee zij de Droomstartjury enkele maanden geleden wisten te overtuigen. Maar hoe staat het nu met hun bedrijf? Je hoort het in de zevende aflevering van Droomstart.


In de eerste stap van Droomstart worden de twee ondernemers in de dop gekoppeld aan een mentor. Elske Doets, reisondernemer en voormalig Zakenvrouw van het Jaar, voorziet Van Diermen en Verstappen met vaste regelmaat van tips en feedback. Waar andere startupcoaches eerst een grondige analyse van de markt willen zien, is Doets van de oude stempel: hun idee moet passen op de achterkant van een bierviltje.

Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Naast de gesprekken met Doets maken Van Diermen en Verstappen ook zelf een workation naar Athene. Je moet immers wel weten wat je aanbiedt. Verstappen: ,,We gingen van hoogtepunt, naar hoogtepunt. Nadat we onze site online hadden gezet, kwamen er gelijk twee leads uit.”

Hoe dit afloopt en of het tweetal bijvoorbeeld al hun vaste baan heeft opgezegd om vol voor het ondernemersavontuur te gaan, hoor je in Droomstart aflevering zeven. Luister Droomstart via de bekende podcastkanalen zoals Spotify en Apple Podcast. Ga naar Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis.

Bron: De Ondernemer