Nieuws, Nieuws

Amerika gaat weer open… en hóe!

Amerika open voor gevaccineerde reizigers uit de EU

Met het nieuws dat Amerika zeer waarschijnlijk begin november de poorten opent voor gevaccineerde personen komt reizen naar ‘The States’ eindelijk weer in zicht! Dat is een mijlpaal voor jou, die graag naar Amerika reist, én voor Doets Reizen. Niet alleen is Amerika vanaf het allereerste begin onze belangrijkste bestemming geweest. Ook is Amerika het eerste land waar wij als Doets Reizen het roer hebben omgegooid: van rijk geschakeerde reizen met veel verplaatsingen naar veel intensere reizen waarin de schoonheid en natuurrijkdom van een specifiek gebied centraal staat. Dat laatste noemen we al enige tijd ‘diep reizen’ onder het label Doets Deep Desires.

  Elske Doets in de media over heropening VS:

Houdt het bijzondere Amerika bijzonder

Krachtiger dan ooit is bij ons het besef doorgedrongen dat je als reisorganisatie schatplichtig bent aan de natuur, de cultuur en de lokale mensen, die een bestemming tot iets bijzonders maken. Zonder dat unieke karakter gaat alles op elkaar lijken en zijn er straks geen nieuwsgierige reizigers meer. Gevolg? Ook Doets Reizen verliest dan zijn functie. Vandaar dat we ons reisaanbod, al snel na de corona-uitbraak, ‘diep’ hebben gemaakt. Dat wil zeggen: spannender en intenser door scherpere keuzes te maken en meer levensvatbaarheid voor de planeet en de lokale gemeenschap door meer op een plek te focussen.

Elske Doets in Monument Valley - Amerika Vakantie - Doets Reizen

Californië, Arizona en Utah…

Vanwege het tijdstip van de heropening – als het in Europa winter wordt – zijn niet meteen álle gebieden in Amerika even logisch om naartoe te reizen. Ikzelf zou met extra aandacht naar staten aan de westkust kijken, zoals CaliforniëArizona en Utah. Dat zijn heel aantrekkelijke ‘overwinter’-bestemmingen. Behalve dat de temperatuur er in de winter zeer aangenaam is, bieden ze ook een boeiende afwisseling van bijzondere cultuur en brute natuurpracht. Speciale vermelding verdient Arizona, waar de woestijnen vanaf maart ‘in bloei’ komen te staan, hetgeen elk jaar een schouwspel van ongekende schoonheid is.

Eindelijk weer naar New York City

In de maanden november en december is New York misschien wel op z’n best. Geef je daarom met huid en haar over aan ‘the Big Apple’. Wat te denken van schaatsen in het Rockefeller Center of Central Park? Of je laven aan de imposante kunst en het bruisende, internationale publiek in en rond de beroemde musea als Whitney, Guggenheim en het MoMa? New York is volop aan het ontwaken en ‘wacht’ op jouw komst. Waar wacht jij nog op?

Rockefeller Plaza - Rockefeller Center - New York - Doets Reizen

Vier keer beter!

Natuurlijk is ‘diep reizen’ nieuw en heeft het nog even tijd nodig om bekend en geliefd te worden bij een breed publiek.  Maar als we alleen al naar de enthousiaste reacties kijken van klanten die onze ‘diepe reizen’ al hebben beleefd, naar de manier waarop ze de ‘winst’ in rust, beleving en sfeer beschrijven, heb ik er alle vertrouwen in dat ‘diep reizen’ de toekomst heeft. Bij elkaar tel ik vier voordelen van ‘diep reizen’: beter voor de pure natuurbeleving, beter voor het onderlinge saamhorigheidsgevoel, beter voor de ondernemers bij wie je te gast bent én beter voor de planeet.

Maak de heropening van Amerika onvergetelijk!

Wij van Doets Reizen staan voor je klaar om jouw droomreis naar Amerika te realiseren. Want je weet: door ons enorme netwerk zitten wij steeds ‘op de eerste rij’. Zodat jij straks het best mogelijke Amerika te zien krijgt en zorgenvrij op reis kunt naar de Verenigde Staten.