Nieuws, Nieuws

Elske Doets in Mercedes Magazine: My Drive in She’s Mercedes Magazine.

Elske Doets (48): “Ik wil jonge vrouwen in sleutelposities helpen”

Elske Doets met haar Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé

Beroep
Eigenaar-directeur van Doets Reizen, Heerhugowaard. Oprichter van Young Lady Business Academy

Woonplaats
Bergen (NH)

Auto
Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé

Hoeveel kilometer rijdt u per jaar?
Gemiddeld zo’n 8.000. Vóór het coronavirus gebruikte ik hem drie dagen per week voor mijn zakelijke activiteiten. Sinds ik in 2017 ben uitgeroepen tot ‘Zakenvrouw van het Jaar’ geef ik vaak lezingen in heel Nederland. Ik laat me dan rijden door een chauffeur. In een andere auto, want de coupé is daarvoor minder geschikt. Maar ik geniet ervan om zelf achter het stuur van de C 43 te zitten. Dan kan ik even alleen zijn met mezelf, mijn gedachten ordenen. Zo heb ik ook de Young Lady Business Academy bedacht …

Vertel ons hoe dat ging …
Bij de prijsuitreiking van ‘Zakenvrouw van het Jaar’ vroeg juryvoorzitter Annemarie Jorritsma me: “Kun jij vrouwen verder helpen?” Jonge vrouwen voelen in onze samenleving nog een grote rem om hun ambitie te realiseren en het is aak die rem op jonge leeftijd weg te nemen. De Young Lady Business Academy wil vrouwen van 15 tot 24 helpen om in sleutelposities te komen, ongeacht hun opleidingsniveau of ambitie – ondernemerschap, corporate of politiek.

En hebt u al veel jonge vrouwen verder geholpen?
Na drie jaar hebben we al 220 alumni en dit jaar komen er nog zo’n 100 bij. Tijdens mijn lezingen ontmoette ik zoveel inspirerende jonge dames, van wie ik ook het een en ander heb geleerd. Zo viel me op dat vrouwen niet zozeer een gat in de markt willen pakken dan wel een gat in de samenleving. Dat bracht me op het idee voor mijn tweede boek, Bloei, een nieuw scenario voor groei. Groei is mooi, maar het heeft grenzen. En dan is het zaak om jezelf en je bedrijf tot bloei te laten komen.

Wat waardeert u zoal in uw Mercedes-AMG?
Ik vind het om te beginnen een heel mooie auto, met een prachtig motorgeluid. En hij heeft leuke extraatjes, zoals rode veiligheidsgordels. Ik gebruik dagelijks de stoelverwarming; die vind ik beter dan bij de andere Duitse premium merken. Verder gebruik ik de automatische functies niet zoveel. Maar de rijassistentiesystemen, zoals de actieve spoorassistent, vind ik heel nuttig. Al die piepjes houden je aandacht bij het rijden.

Bron: She’s Mercedes Magazine


Elske Doets met haar Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé