Nieuws, Nieuws

Elske Doets ontwikkelde zich van hardwerkende zakenvrouw naar een regisseur die 3 bedrijven runt, door sporten gezonder is dan ooit en ook een leukere ‘baas’. Luister hier de podcast.

Quotes en podcast van interview Fitte Baas voor Fit Bedrijf (3) met sportvrouw en ondernemer van het jaar Elske Doets

Elske Doets is zakenvrouw van het jaar 2017. Professioneel is ze DGA van Doets Reizen, en oprichter van en non profits de Young Lady Business Academy en BuddyBold. Ze is een ondernemer en zakenvrouw die de uitdaging aangaat en effectief is als de omstandigheden moeilijk zijn.
Ook helpt ze andere ondernemers als mentor bij nlgroeit in de Raad van de groeiambassadeurs.

Als sportvrouw traint ze 3 à 4 keer per week en al 13 jaar 2 keer per week een uur met een personal trainer. Juist als de omstandigheden moeilijk zijn floreert ze. Voorbeelden die ze noemt zijn: tennissen in de regen met veel wind, of op blote voeten in het donker door de duinen rennen. Het sporten heeft ze 13 jaar geleden opgepakt omdat ze door te hard werken, en een jong gezin en zwangerschappen gezondheidsklachten kreeg. Dit past niet bij het beeld dat ze van zichzelf wilde hebben. Dus stapje voor stapje pakte ze het sporten op tot het super fitte niveau dat ze nu heeft.

Haar kernkwaliteit is mensen in beweging brengen. Dat geldt voor haar rol in haar professionele activiteiten en ook voor haar sportinitiatief Met Elske op wereldreis.
Elske is getrouwd en moeder van 2 jongens. Zij vindt haar gezin belangrijk en besteedt daar veel tijd aan. Haar mannengezin leert haar om meer durf te hebben.

Enkele markante quotes van Elske uit het interview:

  • “Door sporten kan je beter afstand nemen, word je ontspannener en daardoor blijer en daardoor word je een betere baas.”
  • “Managers raken door de coronacrisis gestrest omdat hun decorum weg is waardoor hun gezag wegvalt. We hebben leiders nodig.”
  • “Als je zakelijk aan topsport doet moet je in je sporten naar een passend niveau zoeken. Je kunt er niet even een marathon bij lopen.”
  • In de Young Lady Business Academy integreren we het sporten zodat de dames de voordelen van sporten leren kennen.
  • “Hoe moeilijker de situatie is waarin ik moet opereren hoe meer ik floreer, en dat is ook met sport zo!”

Zowel in zakendoen als in nieuwe sport uitgadingen wil ze eerst de situatie inschatten en zichzelf positioneren. Business as usual vindt ik weinig aan. Dan ligt een bore-out op de loer. Als de omstandigheden uitdagend zijn wordt het voor Elske juist interessant. Op de vraag wat haar personeel ervan merkt zegt ze, “Nou dat ze zeggen dat ik wel redelijk vermoeiend ben. Ze denken soms moet dit nou allemaal.”

Omdat reizen nu niet mag heeft ze een nieuw concept bedacht: Met Elske op Wereldreis.In April, mei en juni begeleidt Elske met haar personal trainer de deelnemers op een 2daagse reis en training. Elke dag neemt ze je 3 uren lang mee naar plekken in de duinen die op bijzondere plaatsen in de wereld lijken en waar functionele training, yoga, bosbaden en wandelen elkaar afwisselen.

Haar slotopmerking “Ik zou tegen iedereen zeggen die denkt niet te hoeven sporten of dit niet durft, het doet pijn maar het gaat je heel veel brengen.

Recent kwam haar tweede boek uit, getiteld Bloei. Bloei een nieuw scenario voor groei, waarbij afscheid genomen wordt van de vanzelfsprekendheid van groei en op een bredere manier naar economie, welzijn en klimaat wordt gekeken.

Wil je meer te weten komen? Luister hier de podcast.