Nieuws, Nieuws

Elske in de Ondernemer: Hoe toerisme-expert en Zakenvrouw van het Jaar Elske Doets voorbij de coronacrisis kijkt

Onze belangrijkste missie op dit moment? Zorgen dat ondernemers sterker uit deze crisis komen. Daarom ontwikkelden wij in samenwerking met Vodafone Business een serie van tien videogesprekken met topspecialisten: De Ondernemer Koffie College. Gast nummer 9 is toerisme-expert en onder meer Zakenvrouw van het Jaar 2017: Elske Doets van Doets Reizen. In haar zwaar getroffen branche is zij al op zoek naar nieuwe reisvormen voor 2021. ‘Ik heb zes scenario’s geschreven waarin we steeds onze eigen broek ophouden. Het is de kunst om over de crisis heen te kijken.’

‘Vergeet 2020 en kijk naar volgend jaar’

Leer het van deze toerisme-expert, van de Zakenvrouw van het Jaar 2017. Elske Doets stelde al snel: vergeet 2020 en kijk naar volgend jaar. Natuurlijk ervaart ook zijn moeilijk zakelijke tijden, ook de reisbranche immers is zwaar getroffen en zal waarschijnlijk als een van de laatste sectoren weer opstarten.

Dat weerhoudt professional Elske Doets er niet van om vooruit te kijken, over de crisis heen. Ze ontwikkelt bijvoorbeeld nieuwe reisprogramma’s waarin verdieping een belangrijke rol speelt. En dus: niet naar zes parken in de VS, maar naar twee parken, mét exclusieve begeleiding en meer verdieping van de ervaring.

Haar advies aan ondernemers in crisistijd: ,,Ga je niet verzetten tegen wat je overkomt. Het is niet jouw schuld. Je krijgt nog een paar klappen in het gezicht en toch ga je daarna weer proberen door te gaan. En neem je team mee bij elke stap die je zet!”