Nieuws, Nieuws

‘Gouden duo’ heeft dé oplossing om werk en plezier te combineren in de podcast van Droomstart

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Workation voor bedrijven

,,Remote werken is hot. De afgelopen tijd heeft deze trend een enorme boost gekregen”, horen we Eva van Diermen zeggen als zij haar businessplan pitcht aan de Droomstartjury. Uit haar cijfers blijkt dat tegenwoordig vijftig procent van het personeel thuiswerkt en dat bijna driekwart dat als prettig ervaart.

Maar er is angst om elkaar uit het oog te verliezen en voor bedrijven is het de kunst om de onderlinge verbinding te bewaren. ,,Die kunst,” zegt Van Diermen, ,,zit ‘m in onze workations.” Samen met haar businesspartner Nicky Verstappen vormt zij naar eigen zeggen een ‘gouden duo’ en heeft zij het lumineuze plan om workations te verkopen aan bedrijven. Zie het als een moderne heidag, maar dan liefst een weekje en als het even kan op een zonnige locatie. Lukt het haar de ondernemersjury te overtuigen?

Willie Wortel

De workations is niet het enige idee dat langskomt in de nieuwe aflevering van Droomstart. Een voormalig loco-burgemeester pitcht zijn idee om van een oude Maastrichtse timmerfabriek een bruisend cultureel, creatief én culinair centrum te maken. Een cocktail van levendigheid moet het vervallen gebouw weer in oude glorie doen herstellen, maar smaakt het de jury ‘m net zo goed als deze ondernemer in de dop?

Tot slot staat de jury versteld van de sportbidon van de toekomst. Of deze ‘Willie Wortel’ wordt gekozen om samen met een startupmentor aan de slag te gaan met zijn bedrijf en wordt gevolgd in Droomstart, hoor je in de derde aflevering die nú op jouw favoriete podcastkanaal staat.

Over Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers op hun weg naar succes

De drie pitches hoor je in Droomstart, dé nieuwe podcastserie waarin iedereen met ambitie en een gouden businessidee wordt geholpen én gevolgd op weg naar het ondernemerschap. Gaat het deze ondernemers in de dop lukken een succesvol bedrijf op te bouwen? Kijk op Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis. De eerste aflevering vind je op de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcast.