Nieuws, Nieuws

Waar is de champagne die ik als ‘Zakenvrouw van het jaar’ drink?

Bent u hard? Bent u streng? Waar is de champagne die u elke dag drinkt? Dit zijn zomaar een paar vragen die aan mij als kersverse ‘Zakenvrouw van het jaar 2017’ werden voorgelegd tijdens diverse interviews voor kranten, bladen, radio en tv.

Vooral die eerste 2 vragen zijn bijzonder en ze zeggen wat over de veelal mannelijke interviewers tegenover mij. Zouden ze deze vragen ook aan een man stellen? Overigens is het wat mij betreft bizar dat ik slechts 1 vrouwelijke interviewer heb gehad tot nu toe. Op dit vlak valt er nog veel terrein te winnen. Voor mij persoonlijk gaat er een heuse wereld van mannen open. Ik run namelijk een echt vrouwenbedrijf met 90% vrouwelijke teamleden. Sinds 20 maart jl. mag ik de eervolle titel ‘Zakenvrouw van het jaar’ dragen, en dat blijkt best wel een ding voor veel mensen. Ik ben nogal ‘Noord-Hollands nuchter’, met beide voetjes op de grond en handjes in de klei. Ik voel dat niet zo; ik ben nog steeds dezelfde Elske. Het is overigens bijzonder om te constateren dat mensen in de privésfeer opeens vragen gaan stellen over mij aan mijn man, terwijl ik ernaast sta.

Waar is de champagne? Dit vind ik een hele leuke en terechte vraag. Één van mijn levensmotto’s is namelijk: ‘elke dag champagne, het leven is te kwetsbaar om dit niet elke dag te vieren’. Nu ben ik overdag serieus aan het werk en houd ik het eerlijkheidshalve wel echt bij een kopje thee. Dus heren interviewers: de ‘Veuve Clicquot Champagne’ ligt gekoeld klaar in de Doets Reizen Rooftop Bar voor ’s avonds. Never a dull moment bij Doets Reizen; de extra dynamiek die er nu bijkomt vinden wij juist spannend en vanzelfsprekend leuk!

Binnenkort meer over mijn grote avontuur dit jaar: een baan erbij als ‘Zakenvrouw van het jaar’.

Elske Doets
a.k.a. Spirit Bear
Directeur-eigenaar Doets Reizen
www.elskedoets.nl Twitter @DoetsElske Instagram: elskedoets of www.jandoets.nl/Elske