Nieuws, Nieuws

Mijn nieuwe werkelijkheid: gadget of serieuze missie?

Deze week stond in het teken van een aantal momenten waar ik aanwezig was als ‘Zakenvrouw van het jaar’. Een bijzonder moment was de bijeenkomt met meer dan 60 powerladies uit mijn vrouwennetwerk bij Merlet in Schoorl. Ik trakteerde hen op een glas Veuve Clicquot champagne en vertelde mijn verhaal als kersverse ‘Business Woman of the Year’. Opvallend was dat de opkomst nog nooit zo hoog was als deze keer. Kwam dat wellicht vanwege de gratis champagne of vanwege mijn titel?

Grappig om te zien dat mijn werkelijkheid kennelijk niet de werkelijkheid is van anderen. In mijn optiek doe ik gewoon mijn ding; wel vol overgave, want dat is Elske. Dat ‘ding’ doen is gewaardeerd met deze prachtige titel. De manier waarop ik dat doe is kennelijk niet zo gewoon, zo merk ik nu.

Zo werd ik als ‘gadget’ ingezet bij de opening van een nieuw warenhuis in Alkmaar en aldaar door circa 80 ondernemende Alkmaarse ladies toegejuicht met een luid applaus. Mensen plaatsen mij op een voetstuk en vragen of ik op een roze wolk ben beland. Nee, zeker niet. Hier ben ik veel te serieus en toekomstgericht voor. Ik heb deze titel gekregen, omdat ik toevallig ook een rolmodel of inspirator mag en wellicht moet zijn. Die missie vind ik veel belangrijker dan die erkenning.

Daarom gaat deze week de ‘Elske Doets Young Lady Business Academy’ van start; een heel bijzonder project waarbij ik samenwerk met middelbare scholen, beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Ik word heel blij van het feit dat ik hiermee echt handen en voeten aan mijn missie kan geven.

Mijn tweede missie is om de eerste vrouwelijke coach te worden in de Eredivisie van het mannenvoetbal. Ook hierin heb ik al een eerste stap gezet en gesproken met Robert Eenhoorn van voetbalclub AZ. Heel leuk dat ik als vrouw een ingang gevonden heb in dit ‘mannenbolwerk’.

Binnenkort meer over mijn grote avontuur dit jaar: een baan erbij als ‘Zakenvrouw van het jaar’.

Elske Doets
a.k.a. Spirit Bear
Directeur-eigenaar Doets Reizen
www.elskedoets.nl – Twitter: @DoetsElske – Instagram: elskedoets – www.jandoets.nl/Elske