Nieuws, Nieuws

Elske in het Stan Huygens Journaal (1)

’Elske Zakenvrouw met lef’

Vorig jaar koningin Máxima, dit jaar minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert. En heel veel vrouwelijke ondernemers. Jong en oud. De uitreiking van de Prix Veuve Clicquot aan Elske Doets was er een om in te lijsten. „Je bent een topper”, sprak juryvoorzitter Annemarie Jorritsma lovend.

De nieuwe Zakenvrouw van het Jaar, Elske Doets, gelooft niet in toeval. „Het is wat mij betreft geen toeval dat Doets Reizen dit jaar 36 jaar bestaat en ik de 36e Zakenvrouw van het Jaar ben”, zei ze in haar toespraak in het gezellig drukke Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Het kon wat haar betreft ook geen toeval zijn dat het Franse champagnehuis Veuve Clicquot, waarnaar de prijs voor de Zakenvrouw van het Jaar is vernoemd, in 1772 is begonnen en zij in 1972 geboren is. En evenmin was het volgens Elske toeval dat zij van Bob Bron, directeur van het moederbedrijf van Veuve Clicquot, Moët Hennessy Nederland, een fles champagne had gekregen uit 2004, het geboortejaar van haar zoon Bob.

Minister Hennis-Plasschaert hield net als Annemarie Jorritsma en de Franse directeur Europa van het champagnehuis, Dorothée Chédeville, een pleidooi voor meer vrouwelijke ondernemers. „Een derde van de starters is tegenwoordig vrouw. Om te excelleren moet je soms risico’s durven nemen en heb je lef nodig. En Elske is zeker een dame met lef”, zei de minister.

Zij hekelde de vele mannen die nu terloops aangeven beschikbaar te zijn als minister of staatssecretaris. „Waar zijn de vrouwen?” Jorritsma: „Het aantal vrouwen in het kabinet is nu dertig procent. In het nieuwe kabinet moet dit minimaal hetzelfde zijn, maar beter is nog als er meer vrouwen komen. Vijftig procent zou prima zijn”, stelde Jorritsma.

http://eservice-data.solidam.com.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/publication/telegraaf_autofeed/native-app/issue/2017/03/22/0001/public/frame/ed79d7d0dbc29f9110f8addc2abc782be3b3c66e.html