Nieuws, Nieuws

Persbericht: Lale Gül inspireert jonge vrouwen lef te tonen op de 8e editie van YLBA.

‘Zij laat zien hoe zelfverzekerd een jonge vrouw het podium pakt’

Lale Gül is een van de jonge sprekers op de achtste editie van de Young Lady Business Academy. Oprichtster van de YLBA en Zakenvrouw van het Jaar 2017 Elske Doets: ,,Lale is een inspiratiebron voor Young Ladies die nog aarzelen zichzelf op de eerste plek te zetten en voluit voor hun droom te gaan.”

,,Het verschil is nog steeds zó schrijnend”, zegt oprichter Elske Doets van de Young Lady Business Academy (YLBA). ,,De vanzelfsprekendheid waarmee jongemannen worden aangemoedigd alles opzij te zetten voor een geslaagde carrière. En hoe vaak jonge vrouwen nog steeds te horen krijgen ‘dat er meer dingen in het leven zijn dan werken’. In de aanloop naar de YLBA maak ik tijdens gesprekken telkens weer mee hoe angstig en alleen jonge vrouwen dikwijls rondlopen met hun soms grenzeloze ambities. En hoe opgelucht ze zijn als die ambities bij ons wél een warm onthaal krijgen.”

Elske is dan ook super blij met de komst van schrijfster Lale Gül (1997), die dankzij haar debuutroman ‘Ik ga leven’ zo’n beetje alle stadia van durf, twijfel, succes, veroordeling, triomf en jaloezie aan den lijve heeft meegemaakt. Doets: ,,Wat ik mooi vind aan Lale is dat ze zich niets lijkt aan te trekken van wat andere mensen vinden. Er is een heel leger van volgers en media die achter haar aan rennen, maar zíj houdt de regie. Zíj bepaalt. Daarmee is ze potentieel een geweldige inspiratiebron voor Young Ladies die nog aarzelen zichzelf op de eerste plek te zetten. En voluit voor hun droom te gaan.”

Op de sprekerslijst staan nog meer jonge, sterke vrouwen, zoals Vida Asare (2000), Ibtissam Ben Baha (1995) en klimaatactivist Sarah van Buren (1996). Ook zij hebben, elk op hun manier, al een strijd achter de rug en zijn vast van plan niet op te geven voordat ze hun professionele droom hebben gerealiseerd. Een andere spreker is voormalig premier Jan-Peter Balkenende, die Nederland tijdens zijn regeerperiode heeft zien verharden en daardoor eveneens getraind is niet te zwichten voor bedreigingen en kritiek.

De aankomende YLBA is een uitgelezen kans in contact te treden met de maatschappelijke thema’s van 2030 en daarna. En met de krachtdadige topvrouwen die tegen die tijd de belangrijke beslissingen nemen.

De 8e editie van de Young Lady Business Academy vindt van 22 t/m 26 november plaats op het Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam.