Nieuws, Nieuws

Podcast: De Kwestie; Minimised cabon, maximised happiness

HOE KUNNEN WE MINDER UITSTOTEN EN TEGELIJKERTIJD GELUKKIGER WORDEN?

Dat bedrijven steeds vaker inzetten op groen en duurzaam is anno 2021 een feit. Maar steeds meer komt het besef dat dit niet genoeg is om het klimaatprobleem op te lossen en dat ook onze massale consumptie moet worden aangepakt. Willemijn van Dolen (hoogleraar Marketing aan de Amsterdam Business School) en Elske Doets (eigenaar van Doets Reizen en oprichter van de Young Lady Business Academy) gaan in gesprek over het verminderen van onze uitstoot en over hoe we daar zelfs gelukkiger van kunnen worden.

In deze aflevering van De Kwestie praten we over het aanpakken van overconsumptie. Er moet een omslag plaatsvinden in consumentengedrag, maar consumptie verminderen klinkt makkelijker dan het is. We kopen immers allemaal graag wel eens iets nieuws.

Hoe krijg je bedrijven aan het consuminderen, terwijl een verdienmodel vaak is gebouwd op méér verkopen? En hoe zorg je dat ook de consument zijn koopgedrag aanpast? Kunnen we misschien zelfs gelukkiger worden door minder te consumeren? Het komt allemaal aan bod in deze aflevering van De Kwestie.

Bron: BNR