Nieuws

Vier studenten Hotel Management School Maastricht geselecteerd voor Young Lady Business Academy!

Afgelopen juli hebben vier studenten van de Hotel Management School Maastricht (HMSM) te weten Femke Beukers, Anne van Hannen, Claudia Wieman en Laura Franken deelgenomen aan de Young Lady Business Academy van Elske Doets, zakenvrouw van 2017. Hieraan voorafgaand moesten studenten een motivatiebrief schrijven en een videoboodschap opnemen waarin ze duidelijk moesten maken wat ‘hun droom’ was. Vervolgens moesten ze afwachten of ze zouden mogen pitchen voor een jury. Na enkele spannende dagen was het zover. Ze werden allemaal uitgenodigd om te pitchen en ze zijn vervolgens alle vier door de selectie gekomen!

De Academy startte vorige week maandag en duurde tot en met afgelopen vrijdag. Om een beeld te krijgen van de inhoud / aanpak van het programma en om interesse te tonen in de studenten die deelnamen ben ik afgelopen donderdag een hele dag op bezoek geweest.

Ik was aangenaam verrast! Wat een goed georganiseerde dag, wat een interessant programma, wat een interessante gastsprekers vanuit diverse vakgebieden (o.a. Annemarie Jorritsma, Aukje Kuypers (zakenvrouw van het jaar 2018), Marja Wagenaar (executive coach en investeerder). En misschien nog wel het meest opvallend : ‘wat een ambitie was voelbaar tijdens deze dag’.

Dit was mijn beeld na een dag. Wellicht is het interessanter om een beeld te krijgen van wat studenten van de andere dagen van deze week vonden. Hierbij enkele quotes van studenten:

Femke:”De Young Lady Business Academy 3.0 was een erg inspirerende week! Samen met de andere Young Ladies hebben we verschillende masterclasses gehad van powervrouwen, tips van Elske Doets en onze ambities gedeeld met elkaar. Ook hebben we gesport, de Eerste Kamer bezocht en daar met Mark Rutte rond te tafel gezeten en hebben we een bezoek gebracht aan het familiehotel Merlet in Schoorl (eigenaren familie van Bourgogne; Carla van Bourgogne alumna HMSM). De powervrouwen en de Young Ladies komen uit het hele land en hebben allerlei verschillende banen en dromen, waardoor ik interessante nieuwe connecties heb kunnen leggen.

Een aantal quotes die een kijkje geven in wat ik heb geleerd en op welke gebieden:

 • ”Maak zelf keuzes en durf ze te nemen.”
 • ”We zoeken vaak antwoorden buiten onszelf, maar je hebt ze echt alleen zelf.”
 • ”Wie niks durft, wordt ook niks.”
 • ”Op het moment dat je uit comfortzone gaat en je ongemakkelijk voelt, ben je eigenlijk aan het leren.”
 • ”Je móet vooruit en met geduld lukt dat niet.”

Dankzij de Young Lady Business Academy is mijn vastberadenheid om mijn droom waar te maken, daarom zou ik iedereen aanraden er aan deel te nemen!

Anne: ‘’Tijdens de Young Lady Business Academy heb ik enorm veel geleerd en ben ik door zowel de power vrouwen als de andere deelneemsters geïnspireerd. Ik zou iedereen aanraden deel te nemen aan de Young Lady Business Academy, vanaf het moment dat je je aanmeldt kom je in een leerproces terecht wat je kan helpen je dromen te concretiseren en waar te maken. Het was een enorm leuke en leerzame week waarbij je veel meiden leert kennen die enthousiast en gemotiveerd zijn om hun dromen waar te maken. De belangrijkste lessen die ik deze week heb geleerd zijn:

 • ‘’Succes komt niet aanvliegen, je moet er stapje voor stapje mee bezig zijn.’’
 • ‘’Ik heb het nog nooit mee gemaakt en daarom kan ik het.’’
 • ‘’Je verliest niet wat je hebt, als je er iets anders aan toevoegt. ’’
 • ‘’Als je spijkers op de weg ziet, dan fiets je eromheen.’’

Laura: “De Young Lady Business Academy was een uitdagende, motiverende en inspirerende week. Ik raad het alle meiden aan die een droom hebben, maar niet goed weten hoe ze hierin verder moeten. Tijdens deze week krijg je de handvatten die je nodig hebt om je droom om te zetten in een concreet plan. Via mijn LinkedIn pagina en in mijn portfolio op de online school omgeving Simulise heb ik mijn blog gepost over alle power vrouwen die afgelopen week een masterclass gaven. Ook heb ik in de blog gedeeld wat ik van elke power vrouw geleerd heb.”

Claudia: “Tijdens de Young Lady Business Academy heb ik in slechts 5 dagen tijd ontzettend veel mogen leren van power ladies uit verschillende werkvelden. Enkele inspirerende lessen die zij ons, 26 ambitieuze jongedames, hebben geleerd zijn:

 • “Heb het lef om voor je eigen droom te gaan”
 • “Durf op je bek te gaan, maar sta wel weer op”
 • “Het juiste moment om te beginnen bestaat niet”
 • “Dare to grow and to reach your goals while staying true to your values”

Dit is slechts een kleine selectie van alle inspirerende lessen die ons zijn meegegeven deze week. Naast deze lessen hebben wij ook handvaten gekregen om beter te netwerken, hoe je een goede leider moet zijn en hoe je andere kunt motiveren en inspireren. Tot slot hebben we verschillende keren mogen pitchen, onder andere bij onze Minister President, Mark Rutte. Al met al was het een leerzame week waaraan ik nog heel veel zal hebben in de toekomst. Ik had nooit gedacht dat ik in zo weinig tijd, zó veel zou kunnen leren. Trots dat ik vanaf nu ambassadrice zal zijn van de YLBA en ik kan niet wachten om verder op pad te gaan met Elske om haar te ondersteunen tijdens verschillende presentaties, want dit is pas het begin!”

Tot slot. Jammer genoeg heeft geen van de deelnemers van de HMSM de prijs (reis naar Amerika)gewonnen maar dat neemt niet weg dat het een geweldige ervaring was waar studenten kennis hebben gemaakt met een zeer interessante leeromgeving en een duidelijk beeld hebben gekregen in wat er nodig is om ‘je droom’ te kunnen verwezenlijken.

Wel mag extra vermeld worden dat er nog een extra prijs was uitgezet door Elske, namelijk een studiebeurs voor het traject ‘Get Started’ op de Erasmus Universiteit Centre of Entrepreneurship. Studente Anne van Hannen heeft deze prijs gewonnen. Geweldige prestatie nietwaar?

Marjo Ummels, Femke Beukers, Anne van Hannen, Claudia Wieman, Laura Franken

Wil jij onderneemster, CEO of minister worden? Tijdens de gratis stoomcursus van 1 week worden deuren voor jou geopend en krijg je een houvast om jouw professionele droom werkelijkheid te maken. Meld je aan!